preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login

Vijesti
What's APPening in our School
Ivana Križanac / datum: 24. 3. 2019. 15:29

Od 18. do 22. ožujka 2019. bili smo domaćini našim europskim partnerima u sklopu projekta What's APPening in our Europe. Posjetili su nas učitelji iz: Sjeverne Irske, Slovenije, Češke, Italije i Finske te zajedno s našim učiteljima razmijenili iskustva učinkovite uporabe tableta u nastavi.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


Dnevnik realizacije projekta

Cilj projekta What's APPening around our Europe je osnaživanje digitalnih kompetencija naših učitelja i učenika te poticanje uporabe tableta u nastavi.

Učitelji i učenici će uporabom različitih aplikacija istraživati i učiti o kulturi, jeziku, zajednici i školama partnera.

Aplikacije koje namjeravamo koristiti za aktivnosti kojima želimo ostvariti postavljene zadaće su:

Sve aktivnosti objavljujemo na eTwinning platformi, TwinSpace-u projekta.

Projekt traje tri godine.

Ostvarit će se 6 transnacionalnih sastanaka na kojima će se planirati, pripremati, vrednovati aktivnosti i pisati izvješće o rezultatima. Osim transnacionalnih sastanaka bit će organizirano i 6 susreta na kojima će učitelji stjecati znanja i vještine o aplikacijama koje namjeravamo koristiti tijekom projekta.

Predloženi raspored:

PRVI KORAK:

Predstavljanje partnera, koristimo padlet!

 

Made with Padlet

 

DRUGI KORAK: 

Predlažemo i biramo logo projekta!

 

Diseminacija projekta
 Web portali

Poveznica na vijest

Školski portal

 

Stručno vijeće učitelja i nastavnika Talijanskoga jezika osnovnih i srednjih škola Šibensko-kninske županije

Dana 23. veljače 2017. godine održano je predavanje na temu What's Appening around our Europe – digitalne kompetencije u nastavi na ŽSV-u učitelja Talijanskog jezika. Predavanje je održala kolegica Marijana Serajlić, prof.tal.j.

Predavanju je nazočilo 16 učitelja. Prisutni su bili zainteresirani za temu predavanja i osuvremenjivanje svakodnevne nastave novim digitalnim aplikacijama. Postignut je dogovor da će na ŽSV učitelja Talijanskog jezika biti održane radionice o uporabi tableta i odgovarajućih aplikacija u nastavi talijanskog jezika.

 

11. siječnja 2017. STEM Međužupanijski stručni skup za Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju "Interdisciplinarni pristup u nastavi prirodoslovlja"(oko 30 sudionika) i za Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju stručni skup je bio održan Splitu 10.1.2017.  (oko 40 sudionika). Predavanje "Erasmus+ projekti "je održala kolegica mr.sc.Sandra Lacić, prof. biologije i kemije 

 
 

e-škole

Dodana vrijednost Erasmus+ projektima u našoj školi je mogućnost diseminacije aktivnosti i rezultata tijekom pružanje usluge stručno-savjetodavne podrške školama za primjenu IKT-a u nastavnom procesu u okviru projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (Pilot projekt)”, namjenjeno nastavnicima STEM područja (osnovne i srednje škole) i svim zainteresiranim sudionicima u projektu. Podršku školama pruža članica Erasmus+ tima kolegica mr.sc. Sandra Lacić prof. biologije i kemije. Tijekom radionica prisutan je različit broj sudionika koji se upoznaju s primjerima: dobre prakse iz naše škole, primjenom IKT za  realizaciju projektnih aktivnosti, timskog rada, korištenjem različitih IKT alata u nastavi te mogućnostima sudjelovanja u Erasmus+ projektima.
 
  

Roditeljski sastanak

 

preskoči na navigaciju