preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Tražilica
Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

vijesti
Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj
Gordana Mrinjek / datum: 24. 10. 2019. 10:31
Sadnja donirane sadnice

Grad Šibenik je prepoznao važnost građanske inicijative "Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj" čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila. 

Donacije sadnica smo preuzeli u Vrtnom centru Dubrava, te ih posadili na prostoru ispred školske zgrade.


[OPŠIRNIJE]"Školski objektiv" - filmska matineja - 11. festival prava djece
Gordana Mrinjek / datum: 22. 10. 2019. 12:15
Cinestar Dalmare centar Šibenik

U utorak, 22.10.2019. godine, u 12:00 h, u Cinestar Dalmare centar u Šibeniku smo gledali filmsku matineju "Školski objektiv" u sklopu 11. Festivala prava djece na koji smo se prijavili na početku školske godine.

FESTIVAL PRAVA DJECE 2019. Blok dječjeg stvaralaštva 2019. (ukupno trajanje 60 min) u sklopu kojeg je bilo prezentirano jedanaest dokumentarnih kratkih filmova koje su snimala djeca školske dobi (od 8 do 14 godina).
  
1. Svakom je Bog dao nešto (Hrvatska) Produkcija: Filmska skupina OŠ Strahoninec Učenik Teo ide u 2. razred, vrlo je zabavan, zanimljiv, aktivan i uvijek nasmijan. Za njega u školi znaju gotovo svi, postiže zavidne rezultate na natjecanju plivanja unatoč svojoj bolesti. Film govori kako se nosi sa svojom bolesti, u čemu uistinu uživa i što planira u svojoj budućnosti.
 
2. Posljedice (Hrvatska) Produkcija: Mali filmoljubci OŠ Tituša Brezovačkog Djeca znaju zbog igre, zabave ili fore druge zadirkivati. Onome kojeg zadirkuju to nije smiješno, ali ga prođe za par dana. Što bi se dogodilo kad bi to netko snimio i stavio na internet? Film prikazuje moguće posljedice kod donošenja odluka s kojima se svaki dan mi klinci susrećemo.
 
3. Kao da se uklapam (Hrvatska)  Produkcija: OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, Donji Kukuruzari Lucijana je učenica 6.razreda. Spletom okolnosti jednoga dana ostaje jedina cura u razredu. Film prikazuje njezine probleme, strahove i razmišljanja koja su nastala u novoj situaciji na koju ona nije bila spremna.
 
4. Ispod maske (Hrvatska) Produkcija: Škola animiranog filma Čakovec Mali medo ne uklapa se u svoju školsku sredinu. Svi nose neku vrstu maske, kostima, osim njega. Odluči se priključiti većini i napravi sebi masku. No hoće li tako zaista naći sreću?
 
5. Odlučno ne (Hrvatska) Produkcija: Filmska skupina OŠ Strahoninec TV reportaža „Odlučno ne“ inspirirana je čestim problemima djece u školi. Kad smo iskreno razgovarali s učenicima naše škole, uvidjeli smo da je vršnjački pritisak izuzetno zastupljen, bilo to javno, skriveno, verbalno ili fizički. To je problem koji želimo i moramo riješiti. Ovom smo reportažom željeli prikazati važnost ovih problema i načine na koje ih možemo riješiti.
 
6. U sjeni (Hrvatska) Produkcija: Filmska družina Osnovne škole Blage Zadre, Vukovar Djevojčica sjedi u školskoj klupi. Netko baca papir u nju. Ona se okreće i izražava osjećaj bola. Međutim, netko ju ponovno gađa papirom. Dolazi loše vrijeme za nju. Netko joj šalje ružne poruke na mobitel. Ona šalje poruku da ju ostave na miru. Oni nastavljaju. Ona traži nešto što će joj odvratiti pozornost s njihova ponašanja i utješiti ju. Odluči zasaditi drvo pod kojim će pronaći svoju utjehu i mir.
 
7. Reci ne nasilju (Hrvatska) Produkcija: Studio kreativnih ideja Gunja
 Film govori o učenici 7. razreda koja je doživjela „bullying“ od strane svojih vršnjakinja iz razreda. Učenica iznosi svoje iskustvo i kako se snašla u cijeloj situaciji.  U filmu se između ostalog iznose statistički podaci iz svjetskog istraživanja o raširenosti školskog nasilništva.
 
8. Dă-m šinš (Hrvatska) Produkcija: OŠ Tomaša Goričanca, Mala Subotica U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem „Korak po korak“ i Mrežom Reyn Hrvatska provodi se program Daj pet! (Dă-m sins!). Program je namijenjen učenicima Romima s ciljem očuvanja kulture i jezika Roma Bajaša. Radionice provode romski pomagači uz pomoć stručnih suradnika i učitelja.
 
9. Rand i Wassim (Hrvatska) Produkcija: Filmska družina ZAG, Zagreb Rand i Wassim izbjeglice su iz sirijskog grada Idliba. Nakon svakodnevnog bombardiranja napustili su rodni grad i preko izbjegličke rute, Grčke i Turske, došli u Njemačku u kojoj su živjeli godinu dana. Njemačke vlasti vratile su ih u Hrvatsku. Sestra i brat govore o svom izbjegličkom životu i kako zamišljaju budućnost u novoj domovini Hrvatskoj u kojoj traže azil.
 
10. Munje, gromovi i naši strahovi (Hrvatska) Produkcija: Filmsko-kreativni studio VANIMA, Varaždin Animirani horor film iz perspektive dječjih, strahom povećanih očiju. Niz priča koje su za same autore i neka vrsta filmoterapije
 
11. The igra (Hrvatska) Produkcija: Bacači sjenki, Zagreb Dječak igra kompjutersku igru. Igra se igra s dječakom. To nije obična igra. To je "The Igra". Osnovno sredstvo za ovu priču bile su drvene ploče koje su izrezivane, bojane i napokon  oživljene tehnikom stop animacije.

[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PO Krapanj
Gordana Mrinjek / datum: 10. 10. 2019. 10:17
Za Dane kruha pravimo palačinke

U četvrtak, 10.10.2019. godine dogovorili smo praviti palačinke u vrijeme sata razrednika i PID. Mada je toga dana bio štrajk prosvjetnih djelatnika, nismo odustali od zacrtanog plana, te smo ujutro prvo zamijesili, a potom ispekli točno petnaest palačinki.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju