preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Tražilica
Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

vijesti
ATOM liga - prvo kolo
Sandra Lacić / datum: 10. 11. 2021. 10:19

Dvije ekipe učenika 8.a razreda sudjelovale su na natjecanju 1. kola ATOM lige i postigle odlične rezultate. Rješavali su problemske zadatke iz Matematike (mentorica Simona Mesarek), iz Fizike (mentorica Višnja Šuperba) i iz Kemije (mentorica Sandra Lacić). Jedna ekipa je 12., a druga 21. od 195 prijavljenih. Čestitamo Ani, Miji, Petru, Evi, Luciji i Petri! Jedva čekamo drugo kolo! 

 


[OPŠIRNIJE]Pokusi su nova fora - eTwinning projekt
Sandra Lacić / datum: 1. 6. 2021. 22:01

U školskoj godini 2020./21., Sandra Lacić (Biologija, Kemija) i Višnja Šuperba (Matematika, Fizika), uključile su se s učenicima u organizaciju, provođenje i realizaciju eTwinning projekta Pokusi su nova fora/Experiments are cool

Na poveznici možete vidjeti aktivnosti koje su se provodile u projektu.

https://wakelet.com/wake/thW1EJmQKJJsP1hjRTBtW


[OPŠIRNIJE]Primjena matematičkih kompetencija na rješavanje kemijskih problema
Sandra Lacić / datum: 28. 5. 2021. 16:38

Profesorica matematike i fizike Višnja Šuperba te profesorica biologije i kemije Sandra Lacić su provele istraživanje na temu Primjena matematičkih kompetenecija na rješavanje kemijskih problema među učenicima sedmog i osmih razreda Osnovne škole Brodarica u Šibeniku. Anketirano je 59 učenika.

Izvješče o istraživanju Primjena matematičkih kompetencija na rješavanje kemijskih problema možete vidjeti u priloženom dokumentu.

 


[OPŠIRNIJE]STEM Days
Sandra Lacić / datum: 28. 8. 2020. 20:57

 

Što su naši učenici napravili u okviru projekta STEM Days možete vidjeti na povaznici:

https://wakelet.com/i/invite?code=38e1e4c

 

 


[OPŠIRNIJE]STEM i digitalne vještine
Sandra Lacić / datum: 12. 6. 2020. 23:04

Profesorica matematike i fizike Višnja Šuperba te profesorica biologije i kemije Sandra Lacić su provele istraživanje na temu STEM područje i digitalne vještine među učenicima sedmih i osmih razreda Osnovne škole Brodarica u Šibeniku. Anketirano je 77 učenika.

Izvješće o istraživanju STEM područje i digitalne vještine možete vidjeti u priloženom dokumentu.

 


[OPŠIRNIJE]Učimo o štetnim utjecajima šećera na organizam
Sandra Lacić / datum: 30. 4. 2020. 14:45

Učenici sedmih i osmih razreda su koristeći istraživački pristup i uz suvremene nastavne metode upoznali kakve štetne učinke na naše zdravlje ima pretjerana konzumacija skrivenih šećera. Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Takva  prehrana  tijelu osigurava optimalan unos kalorija, vitamina, minerala i tekućine, te optimalan omjer bjelančevina i ugljikohidrata, kako bi se osigurale potrebe organizma za gradivnim, energetskim i zaštitnim tvarima.

 

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan voda
Sandra Lacić / datum: 22. 3. 2020. 23:41

 

‘’Žubor vode glas je oca moga oca. Rijeke su naše sestre, one nam gase žeđ. Rijeke nose naše kanue i hrane našu djecu. Ako vam prodamo svoju zemlju, morate se sjetiti i učiti svoju djecu da su rijeke naše i vaše sestre, pa morate od sada pružati rijekama dobrotu kakvu biste pružili sestri.

Sve stvari su povezane. Sve što pogađa zemlju, pogađa i zemljine sinove.’’

                                                                            22. ožujka, Svjetski dan voda

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike od 5. do 8. razreda
Sandra Lacić / datum: 16. 3. 2020. 14:25

Obavijest za učenike predmetne nastave o načinu praćenja nastave prirode, biologije i kemije


[OPŠIRNIJE]Industrijski napredak i njegov utjecaj na ekosustav mora
Sandra Lacić / datum: 9. 12. 2019. 18:35

Projekt učenika sedmih razreda.

Kombinirajući istraživačku nastavu i korištenje različitih IKT alata realizirani su odgojno-obrazovni ishodi predmeta Kemija i međupredmetnih tema (Održivi razvoj i IKT)

Očuvana priroda i okoliš predstavljaju najveću šansu za razvoj područja u kojem živimo. Razvijanje svijesti o nužnosti suživota svih živih bića te koje su posljedice narušavanja. Kod naših učenika želimo potaknuti stil života i donošenje osobnih odluka u skladu s očuvanjem prirode i okoliša. Osvijestiti ih da o njihovom trenutnom djelovanju ovisi budućnost njih samih, ljudske vrste i planete.


[OPŠIRNIJE]What's APPening around our Europe
Sandra Lacić / datum: 20. 9. 2019. 20:50


[OPŠIRNIJE]Utjecaj šećera na naš organizam
Sandra Lacić / datum: 2. 5. 2019. 17:45

 

Učenici sedmih i osmih razreda su koristeći istraživački pristup i uz suvremene nastavne metode  upoznali kakve štetne učinke na naše zdravlje ima pretjerana konzumacija šećera.

Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Zdrave prehrambene navike koje djeca steknu u ranom djetinjstvu utječu na odabir hrane i način prehrane i u kasnijem životnom razdoblju, a time i na zdravlje u odrasloj dobi. Moderni način prehrane i prerade namirnica doveo je do toga da u razvijenim europskim zemljama djeca konzumiraju previše dodanog šećera, koji čini od 16,5% do čak 25,6% dnevnog kalorijskog unosa. Dodani šećeri nisu samo prazne kalorije koje zauzimaju mjesto nutritivno bogatoj hrani, već mogu imati druge štetne učinke na organizam, a oni su ovisni o dozi.

 


[OPŠIRNIJE]26. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera
Sandra Lacić / datum: 12. 4. 2019. 09:22

                                   

26. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera s međunarodnim sudjelovanjem održan je od 9. do 12. travnja 2019. godine   u Šibeniku, u organizaciji Hrvatskog društva  kemijskih inženjera i tehnologa i  Hrvatskog kemijskog društva.

Znanstveno-organizacijski odbor skupa jednoglasno je odlučio da organizatori i domaćini sekcije Obrazovanje bude OŠ Brodarica. 12. travnja odvijale su se tri paralelne radionice za sudionike skupa podijeljene u tri skupine.


[OPŠIRNIJE]What's APPening in our School
Sandra Lacić / datum: 24. 3. 2019. 10:43

  

 

Od 18. do 22. ožujka 2019. bili smo domaćini našim europskim partnerima u sklopu projekta What's APPening in our Europe. Posjetili su nas učitelji iz: Sjeverne Irske, Slovenije, Češke, Italije i Finske te zajedno s našim učiteljima razmijenili iskustva učinkovite uporabe tableta u nastavi.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju