preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
eTwinning škola

Dabar: od 2016.

Tražilica
Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

vijesti
STEM i digitalne vještine
Sandra Lacić / datum: 12. 6. 2020. 23:04

Profesorica matematike i fizike Višnja Šuperba te profesorica biologije i kemije Sandra Lacić su provele istraživanje na temu STEM područje i digitalne vještine među učenicima sedmih i osmih razreda Osnovne škole Brodarica u Šibeniku. Anketirano je 77 učenika.

Izvješće o istraživanju STEM područje i digitalne vještine možete vidjeti u priloženom dokumentu.

 


[OPŠIRNIJE]Učimo o štetnim utjecajima šećera na organizam
Sandra Lacić / datum: 30. 4. 2020. 14:45

Učenici sedmih i osmih razreda su koristeći istraživački pristup i uz suvremene nastavne metode upoznali kakve štetne učinke na naše zdravlje ima pretjerana konzumacija skrivenih šećera. Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Takva  prehrana  tijelu osigurava optimalan unos kalorija, vitamina, minerala i tekućine, te optimalan omjer bjelančevina i ugljikohidrata, kako bi se osigurale potrebe organizma za gradivnim, energetskim i zaštitnim tvarima.

 

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan voda
Sandra Lacić / datum: 22. 3. 2020. 23:41

 

‘’Žubor vode glas je oca moga oca. Rijeke su naše sestre, one nam gase žeđ. Rijeke nose naše kanue i hrane našu djecu. Ako vam prodamo svoju zemlju, morate se sjetiti i učiti svoju djecu da su rijeke naše i vaše sestre, pa morate od sada pružati rijekama dobrotu kakvu biste pružili sestri.

Sve stvari su povezane. Sve što pogađa zemlju, pogađa i zemljine sinove.’’

                                                                            22. ožujka, Svjetski dan voda

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike od 5. do 8. razreda
Sandra Lacić / datum: 16. 3. 2020. 14:25

Obavijest za učenike predmetne nastave o načinu praćenja nastave prirode, biologije i kemije


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje u obrazovnom istraživanju Učenje i poučavanje uz istraživanje tla u 5. razredu
Sandra Lacić / datum: 31. 1. 2020. 21:36

Učenici petih razreda upoznali su se s osnovnim pojmovima vezanim uz tlo te s ulogom i značajem tla. Osvijestili su ulogu ljudi u segmentu zajedničkog suživota s biljkama i životinjama. Ostvarujući  suradnju s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom u Zagrebu i s učenicima drugih škola u Hrvatskoj, razvijali su prirodoznanstveni pristup koristeći rezultate ispativanja koje su s ostalim učenicima razmjenjivali koristeći suvremenu tehnologiju.

Istraživački pristup uz suvremene metode poučavanja omogućili su da učenici uče na zanimljiv i dinamičan način.


[OPŠIRNIJE]Mi volimo more...
Sandra Lacić / datum: 9. 12. 2019. 18:35

Projekt učenika sedmih razreda.

Kombinirajući istraživačku nastavu i korištenje različitih IKT alata realizirani su odgojno-obrazovni ishodi predmeta Kemija i međupredmetnih tema (Održivi razvoj i IKT)


[OPŠIRNIJE]Utjecaj šećera na naš organizam
Sandra Lacić / datum: 2. 5. 2019. 17:45

 

Učenici sedmih i osmih razreda su koristeći istraživački pristup i uz suvremene nastavne metode  upoznali kakve štetne učinke na naše zdravlje ima pretjerana konzumacija šećera.

Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Zdrave prehrambene navike koje djeca steknu u ranom djetinjstvu utječu na odabir hrane i način prehrane i u kasnijem životnom razdoblju, a time i na zdravlje u odrasloj dobi. Moderni način prehrane i prerade namirnica doveo je do toga da u razvijenim europskim zemljama djeca konzumiraju previše dodanog šećera, koji čini od 16,5% do čak 25,6% dnevnog kalorijskog unosa. Dodani šećeri nisu samo prazne kalorije koje zauzimaju mjesto nutritivno bogatoj hrani, već mogu imati druge štetne učinke na organizam, a oni su ovisni o dozi.

 


[OPŠIRNIJE]Primjena prirodoznanstvene metode u početnoj nastavi prirodoslovlja
Sandra Lacić / datum: 25. 4. 2019. 23:12

I ove školske godine su učenici trećeg razreda naše škole i PŠ Grebaštica istraživali more i obalu. Opisivali su životne uvjete, istraživali alge, biljke i životinje.

Ovo je jedan dio projekta Primjena prirodoznanstvene metode u početnoj nastavi prirodoslovlja koji se kontinuirano provodi u našoj školi od 2009. godine. 

                                      

 


[OPŠIRNIJE]What's APPening in our School
Sandra Lacić / datum: 24. 3. 2019. 10:43

  

 

Od 18. do 22. ožujka 2019. bili smo domaćini našim europskim partnerima u sklopu projekta What's APPening in our Europe. Posjetili su nas učitelji iz: Sjeverne Irske, Slovenije, Češke, Italije i Finske te zajedno s našim učiteljima razmijenili iskustva učinkovite uporabe tableta u nastavi.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju