preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
eTwinning škola

Dabar 2017.

Tražilica
Razredne stranice

 

Kalendar
« Srpanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

 

 

 

   

    

      

 

 

vijesti
Primjena prirodoznanstvene metode u početnoj nastavi prirodoslovlja
Sandra Lacić / datum: 25. 4. 2019. 23:12

I ove školske godine su učenici trećeg razreda naše škole i PŠ Grebaštica istraživali more i obalu. Opisivali su životne uvjete, istraživali alge, biljke i životinje.

Ovo je jedan dio projekta Primjena prirodoznanstvene metode u početnoj nastavi prirodoslovlja koji se kontinuirano provodi u našoj školi od 2009. godine. 

                                      

 


[OPŠIRNIJE]What's APPening in our School
Sandra Lacić / datum: 24. 3. 2019. 10:43

  

 

Od 18. do 22. ožujka 2019. bili smo domaćini našim europskim partnerima u sklopu projekta What's APPening in our Europe. Posjetili su nas učitelji iz: Sjeverne Irske, Slovenije, Češke, Italije i Finske te zajedno s našim učiteljima razmijenili iskustva učinkovite uporabe tableta u nastavi.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Učiteljsko vijeće 19. studenoga 2018.
Sandra Lacić / datum: 20. 11. 2018. 21:54

Izvješće o provedenim mobilnostima u sklopu projekta What's APPening in our Europe

 

Erasmus+ : Mobility in Slovenia 2018

/upload/os-brodarica/images/newsimg/679/File/Finland.pdf

https://app.bookcreator.com/books

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Moj COOL laboratorij-nagrađeni projekt
Sandra Lacić / datum: 17. 9. 2017. 19:52

Projekt u kojem su sudjelovali učenici i učitelji naše škole, Moj COOL laboratorij, nagrađen je oznakom kvalitete. 

 

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Zvučno onečišćenje
Višnja Šuperba / datum: 27. 8. 2017. 17:23

eTwinning projekt Zvučno onečišćenje u kojemu su sudjelovali učenici sedmih i osmog razreda (šk.god. 2015./16.) proglašen je projektom mjeseca.

U ovom nacionalnom projektu sudjelovalo je oko 90 partnera iz osnovnih i srednjih škola. Cilj projekta bio je omogućiti učenicima da kroz iskustveno, neposredno i e-učenje uvide koliko su znanja iz prirodoslovnih područja korisna, životna i primjenjiva u njihovoj svakodnevnici.

http://etwinning.hr/hr/sadrzaj/virtualni-projekti/projekt-mjeseca/


[OPŠIRNIJE]Stručni skup za učitelje i nastavnike biologije i kemije
Sandra Lacić / datum: 21. 8. 2017. 17:23

Naša škola je bila domaćin Županijskog stručnog vijeća za učitelje i nastavnike biologije i kemije.

Skup je organiziran u tri tematska dijela tijekom kojih su dogovoreni kriteriji ocjenjivanja, mogućnosti rada s učenicima s posebnim potrebama te primjeri dobre prakse iz naše škole, a koji se odnose na uporabu alata Kahoot! i Spiral u nastavi biologije i kemije.


[OPŠIRNIJE]ŠIŠMIŠEV KVADRAT građani znanstvenici podržavaju šišmiše Krke
Sandra Lacić / datum: 26. 6. 2017. 21:27

Udruge Bioteka i Tragus pokrenule su početkom godine projekt „Građani znanstvenici: podržavanje populacija šišmiša šireg područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke“ sufinanciran sredstvima Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u cilju osiguravanja novih, alternativnih, staništa za obitavanje šišmiša i praćenja stanja njihovih populacija.

 


[OPŠIRNIJE]Primjena IKT-a za realizaciju projektnih aktivnosti
Sandra Lacić / datum: 7. 6. 2017. 18:02

Dodana vrijednost Erasmus+ projektima u našoj školi je mogućnost diseminacije aktivnosti i rezultata tijekom pružanje usluge stručno-savjetodavne podrške školama za primjenu IKT-a u nastavnom procesu u okviru projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (Pilot projekt)”, namjenjeno nastavnicima STEM područja (osnovne i srednje škole) i svim zainteresiranim sudionicima u projektu. Podršku školama pruža članica Erasmus+ tima kolegica mr.sc. Sandra Lacić prof. biologije i kemije. Tijekom radionica prisutan je različit broj sudionika koji se upoznaju s primjerima: dobre prakse iz naše škole, primjenom IKT za  realizaciju projektnih aktivnosti, timskog rada, korištenjem različitih IKT alata u nastavi te mogućnostima sudjelovanja u Erasmus+ projektima.(preuzeto http://osbrodarica.skole.hr/erasmus_projekti/what_s_appening_around_our_europe


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode
Sandra Lacić / datum: 22. 5. 2017. 22:25

Uz obilježavanje Međunarodnog dana bioraznolikosti, 22. svibnja Republika Hrvatska obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, koji je donošenjem Zakona o zaštiti prirode 2003. godine proglasio Sabor Republike Hrvatske. Taj dan se svake godine obilježava raznim odgojnim, obrazovnim, rekreativnim, stručnim te drugim aktivnostima koje organiziraju nadležno ministarstvo, Državni zavod za zaštitu prirode, javne ustanove koje upravljaju zaštićenim područjima i prirodnim vrijednostima te mnoge udruge i drugi dionici.

Tako je i ...

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ i eTwinning projekti (primjeri dobre prakse)
Sandra Lacić / datum: 12. 1. 2017. 17:44

11. siječnja 2017. STEM Međužupanijski stručni skup za Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju "Interdisciplinarni pristup u nastavi prirodoslovlja"(oko 30 sudionika) i za Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju stručni skup je bio održan Splitu 10.1.2017.  (oko 40 sudionika). Predavanje "Erasmus+ i eTwinning  projekti "je održala  mr.sc.Sandra Lacić, prof. biologije i kemije (PREUZETO http://os-brodarica.skole.hr/erasmus_projekti/what_s_appening_around_our_europe )


[OPŠIRNIJE]Moj COOL laboratorij
Sandra Lacić Višnja Šuperba / datum: 12. 10. 2016. 13:53

I ove školske godine  nastavljamo s projektima na  eTwinning  platformi. Učenici 7. i 8. razreda sudjelovati će u projektu Moj COOL laboratorij.

 

Sve škole u projektu će povezati učenike i učitelje u zajedničkom radu te ih motivirati za učenje i podučavanje prirodoslovlja. Ovo je jednogodišnji međukurikularni projekt iz područja prirodoslovlja koji upoznaje učenike s inženjerstvom (izrada mjerne aparature), programiranjem te znanstvenim radom (mjerenja, obrada mjerenja, izrada znanstvenog rada). Učenici će izraditi aparaturu (malu meteorolšku postaju) na Arduino platformi, mjeriti temperature i vlažnost zraka, sakupljati kišnicu te odrediti količinu padalina i pH kišnice. Mjerenja će obraditi znanstvenom metodom te ih prikazati u web 2.0 alatima. Rezultate će također usporediti s Državnim Hidrometeorološkim Zavodom (DHMZ). Nakon obrade rezultata učenici će izraditi plakate svog istraživačkog rada te ćemo proglasiti najbolji plakat.


[OPŠIRNIJE]Edukacija stanovništva o načinu širenja komaraca
Sandra Lacić / datum: 8. 7. 2016. 22:26

Služba epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo (Željko Huljev, dr. med., specijalist epidemiolog) u suradnji s profesorima i učenicima uključenima u ovaj projekt, ispred šibenskog kazališta održala je edukaciju građana s ciljem upoznavanja građana s izgledom ličinki komaraca kako bi ih mogli prepoznati njihova legla i spriječili njihov razvoj. Učenici su građanima podijelili prigodne letke.

Podršku akciji dao je i dogradonačelnik  Danijel Mileta. Čitavu akciju popratili su šibenski mediji. 


[OPŠIRNIJE]Razvojni ciklus komarca II
Sandra Lacić / datum: 6. 6. 2016. 20:48

Učenici naše škole su i ove godine u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (Željko Huljev, dr. med., spec. epidemiologije) naučili na koji način smanjiti rizik od infekcija koje se prenose komarcima...


[OPŠIRNIJE]Edukacija djece o oživljavanju (kardiopulmonalnoj reanimaciji) u osnovnim školama
Sandra Lacić / datum: 29. 1. 2015. 00:15

U četvrtak, 29. siječnja 2015., učenici 8.a i 8.b razreda usvajali su osnovne vještine koje se primjenjuju prilikom reanimacije unesrećenog. Sve to u sklopu projekta Edukacija djece o oživljavanju (kardiopulmonarnoj reanimaciji) u osnovnim školama.


[OPŠIRNIJE]Aquarium Šibenik posjetili su šestaši!
Sandra Lacić / datum: 15. 5. 2014. 18:19

               

Učenici šestog razreda posjetili su Aquarium Šibenik, 15. svibnja 2014. godine.

Aquarium je smješten u kamenoj kući autohtonog dalmatinskog izgleda u staroj gradskoj jezgri, svega 50 metara od katedrale svetog Jakova. Na ukupno 200 m2 nalazi se 20 akvarija s jadranskim i tropskim ribama i biljkama. Pored svakog akvarija postavljen je LED monitor s informacijama o stanovnicima akvarija.

Ovaj jedinstven prostor i za učenike vrlo atraktivan način učenja o moru i ekologiji, iskoristili smo za ponavljanje onoga što smo na temu Životni uvjeti i živa bića mora naučili iz Prirode 6.


[OPŠIRNIJE]Razvojni ciklus komaraca
Sandra Lacić / datum: 12. 5. 2014. 16:47

                                  

Grad Šibenik je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije (Služba za epidemiologiju, dr. Željko Huljev) pokrenuo pilot projekt o edukaciji stanovništva o načinu širenja komaraca.

Učenici naše škole imali su priliku prvi se upoznati s razvojnim ciklusom komaraca i mjerama koje treba poduzeti da bi se spriječilo njihovo širenje.


[OPŠIRNIJE]Stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije
Sandra Lacić / datum: 21. 4. 2014. 10:29

    

 

U  vremenu od 14. - 16. travnja 2014. u Zadru je održan državni stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije na kojem je bilo oko 300 sudionika. Tema skupa bio je Građanski odgoj i održivi razvoj. U dijelu skupa gdje su prezentirani primjeri dobre prakse Ana Perak  je izlagala na temu Geografija u Comenius projektu Travelling stories, a Sandra Lacić o Primjeni prirodoznanstvene metode u početnoj nastavi prirodoslovlja.


[OPŠIRNIJE]Mali planet
Ivana Križanac Sandra Lacić / datum: 23. 9. 2013. 14:53
ikona

Suvremena nastava prirodoslovlja zahtijeva da učenici osim sadržaja prirodoslovlja spoznaju prirodoznanstvenu metodu i prirodoslovne postupke, načine istraživanja, otkrivanja i dolaženja do znanstvenih spoznaja, a sve s ciljem kako bi se osposobili za samostalno spoznavanje okoliša...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju