preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Tražilica
Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

vijesti
Održano natjecanje Dabar 2021.
Branka Pastuović Višnja Šuperba Marija Plavčić / datum: 12. 11. 2021. 21:19

U našoj školi održano je, šestu godinu zaredom, natjecanje učenika u informatici i računalnom razmišljanju, Dabar 2021.

 


[OPŠIRNIJE]Učimo o štetnim utjecajima šećera na organizam II
Višnja Šuperba / datum: 10. 6. 2021. 19:01
 

I ove godine su učenici sedmih i osmih razreda su koristeći istraživački pristup i uz suvremene nastavne metode upoznali kakve štetne učinke na naše zdravlje ima pretjerana konzumacija skrivenih šećera. Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Takva  prehrana  tijelu osigurava optimalan unos kalorija, vitamina, minerala i tekućine, te optimalan omjer bjelančevina i ugljikohidrata, kako bi se osigurale potrebe organizma za gradivnim, energetskim i zaštitnim tvarima.

 


[OPŠIRNIJE]Primjena matematičkih kompetencija na rješavanje kemijskih problema
Višnja Šuperba / datum: 28. 5. 2021. 18:34

Profesorica matematike i fizike Višnja Šuperba te profesorica biologije i kemije Sandra Lacić su provele istraživanje na temu Primjena matematičkih kompetenecija na rješavanje kemijskih problema među učenicima sedmog i osmih razreda Osnovne škole Brodarica u Šibeniku. Anketirano je 59 učenika.

Izvješče o istraživanju Primjena matematičkih kompetencija na rješavanje kemijskih problema možete vidjeti u priloženom dokumentu


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
Višnja Šuperba / datum: 22. 4. 2021. 19:21

Dan planete Zemlje i ove godine se u našoj školi obilježio na različite načine: sadnjom cvijeća, izradom kućica za ptice, izradom plakata, snimanjem videozapisa, crtežom i literarnim izričajem.


[OPŠIRNIJE]Dabar 2020
Višnja Šuperba Branka Pastuović / datum: 23. 11. 2020. 13:58

Učenici 2.a i 5.a razreda naše škole sudjelovali su na međunarodnom natjecanju Dabar 2020. koje je  održano online, na platformi Loomen od 9. 11. do 13. 11. 2020. Postigli su iznimne rezultate!


[OPŠIRNIJE]WIM - World In Math
Višnja Šuperba / datum: 22. 9. 2020. 08:56

WIM - World In Math  otkrijmo  matematiku i njenu granu geometriju  u svijetu koji nas okružuje (arhitektura, sport, povijest, umjetnost, tehnika).


[OPŠIRNIJE]Pilot-projekt Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj - novi projekt u našoj školi
Višnja Šuperba / datum: 1. 9. 2020. 10:36

Izbijanjem pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika  o navedenom problemu. Važnost promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti  bio je glavni poticaj za pokretanje ovog projekta kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanih uz biosigurnost i biozaštitu. Nositelji projekta su: Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s OŠ Vijenac, Osijek. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Alemka Markotić, dr. med., a nacionalni koordinator za osnovne i srednje škole je mr.sc. Maja Kassa, prof. 

 Pilot-projekt se provodi  u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj u sklopu izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita od 35 sati godišnje.

Poveznica na projekt http://https://bit.ly/2Xy2ydh (preuzeto s http://os-vijenac-os.skole.hr/)

 

 


[OPŠIRNIJE]STEM Days
Višnja Šuperba / datum: 28. 8. 2020. 14:45


[OPŠIRNIJE]STEM i digitalne vještine
Višnja Šuperba / datum: 12. 6. 2020. 11:56

Profesorica biologije i kemije Sandra Lacić  i profesorica matematike i fizike Višnja Šuperba provele su istraživanje na temu STEM područje i digitalne vještine.


[OPŠIRNIJE]Symmetry Around Us
Višnja Šuperba / datum: 30. 4. 2020. 21:36

Simetrija oko nas...


[OPŠIRNIJE]Učimo o štetnim utjecajima šećera na organizam
Višnja Šuperba / datum: 30. 4. 2020. 20:21

Učenici sedmih i osmih razreda su koristeći istraživački pristup i uz suvremene nastavne metode upoznali kakve štetne učinke na naše zdravlje ima pretjerana konzumacija skrivenih šećera. Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Takva  prehrana  tijelu osigurava optimalan unos kalorija, vitamina, minerala i tekućine, te optimalan omjer bjelančevina i ugljikohidrata, kako bi se osigurale potrebe organizma za gradivnim, energetskim i zaštitnim tvarima.


[OPŠIRNIJE]Večer matematike
Višnja Šuperba / datum: 12. 12. 2019. 19:20

 

U suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom i ove godine učenici i roditelji su se družili, poigrali i zabavili na Večeri matematike projektu HMD-a kojeg i naša škola provodi.

 


[OPŠIRNIJE],,Dabar 2019.''-natjecanje učenika
Branka Pastuović Višnja Šuperba / datum: 15. 11. 2019. 22:01

U tjednu od 11. studenoga do 15. studenoga, u našoj školi, održano je već četvrtu godinu zaredom, natjecanje ,,Dabar''.

 


[OPŠIRNIJE]Festival matematike
Višnja Šuperba / datum: 10. 5. 2019. 17:03

10. svibnja  smo sudjelovali na ekipnom natjecanju iz matematike Festival matematike 2019.  u Splitu. Natjecanje  u organizaciji Centra za razvoj obrazovanja Split održano je u hotelu Le Meridien Lav.

           


[OPŠIRNIJE]Utjecaj šećera na naš organizam
Višnja Šuperba / datum: 2. 5. 2019. 18:35

Učenici sedmih i osmih razreda su koristeći istraživački pristup i uz suvremene nastavne metode  upoznali kakve štetne učinke na naše zdravlje ima pretjerana konzumacija šećera.

Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Zdrave prehrambene navike koje djeca steknu u ranom djetinjstvu utječu na odabir hrane i način prehrane i u kasnijem životnom razdoblju, a time i na zdravlje u odrasloj dobi. Moderni način prehrane i prerade namirnica doveo je do toga da u razvijenim europskim zemljama djeca konzumiraju previše dodanog šećera, koji čini od 16,5% do čak 25,6% dnevnog kalorijskog unosa. Dodani šećeri nisu samo prazne kalorije koje zauzimaju mjesto nutritivno bogatoj hrani, već mogu imati druge štetne učinke na organizam, a oni su ovisni o dozi.


[OPŠIRNIJE]Istražujemo
Višnja Šuperba / datum: 30. 4. 2019. 17:04

Zašto istražujemo?

Radoznalost? Želim znati?

Učenici 6.b razreda su u grupama istražili što je areometar, kako napraviti limunsku bateriju i jednostavni strujni krug. Prikupili su potreban materijal i krenuli u izradu.

 

 


[OPŠIRNIJE]What's APPening in our School
Višnja Šuperba / datum: 25. 3. 2019. 21:08

Od 18. do 22. ožujka 2019. bili smo domaćini našim europskim partnerima u sklopu projekta What's APPening in our Europe. Posjetili su nas učitelji iz: Sjeverne Irske, Slovenije, Češke, Italije i Finske te zajedno s našim učiteljima razmijenili iskustva učinkovite uporabe tableta u nastavi.

 

[OPŠIRNIJE]Eratostenov eksperiment
Višnja Šuperba / datum: 21. 3. 2019. 17:40

   21. ožujka smo se uključili u međunarodnu provedbu Eratostenovog eksperimenta. Cilj provedbe ovog eksperimenta je potaknuti učenike na istraživačko učenje.


[OPŠIRNIJE]Broj Pi
Višnja Šuperba / datum: 14. 3. 2019. 18:55

14.ožujka se obilježava Dan broja Pi.     


[OPŠIRNIJE]RSS


Fizika u razrednoj nastavi

TKO?

Učenici 8. razreda u ulozi učitelja fizike u 2.a. razredu .

Učitelji: Višnja Šuperba, prof. matematike i fizike i Ivana Križanac, dipl.uč.r.n.

 

KADA?

Tijekom nastavne godine 2013./2014.

 

ŠTO?

Elektricitet

Duga

Slobodan pad ili padobran a la Faust Vrančić

ZAŠTO?

Popularizacija fizike u osnovnom obrazovanju.

Učimo učiti.

Prirodno-znanstveni pristupi u razrednoj nastavi.

 

KAKO?

Pokusi

Prezentacije

Praktični radovi

Rad u grupi

Vidimo se i u trećem razredu!!!

Aktivnosti

preskoči na navigaciju