preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
Radio Brodarica

 · 1. EMISIJA

eTwinning škola

 

Dabar: od 2016.

Tražilica
Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt ProMikro radionica
Autor: Višnja Šuperba, 20. 3. 2018.

 

 

U sklopu projekta ProMikro organizirana je radionica Kviz uz micro:bit.


U sklopu projekta ProMikro organizirana je radionica na kojoj smo rješavali kviz uz micro:bit. Kviz se može implementirati u nastavu i pomoću micro:bita provjeriti znanje. Učitelji i učenici pripremaju svoje micro:bitove preuzimanjem programa sa stranice

http://izradi.croatianmakers.hr/project/kviz-uz-microbit/.

Na početku kviza učitelj određuje „broj života“ te tijekom igre ima uvid u sudjelovanje svakog učenika(registracija, praćenje  odgovora i točnost odgovora). Učenik nakon svakog odgovorenog pitanja dobija na micro:bit povratnu informaciju o točnosti odgovora i preostalom broju života. Na kraju kviza pobjednik na ekran prima poruku Bravo, a ostali sudionici  Game over.

Na stranicama CroatianMakersa mogu se naći i edukativni materijali za 5.i 6.razred po nastavnim predmetima  koji se mogu koristiti za uvježbavanje, provjeravanje, motivaciju.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
STEM u našoj školi

Početkom nastavne godine 2016./2017. godine prijavili smo se na natječaj projekta Croatian Makers, udruge Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM. Ubrzo je stiglo pet robota u našu školu.

  

Interes učenika je bio veliki, ali zbog prostornih i organizacijskih uvjeta ograničili smo grupe na četiri člana starije dobne skupine i devet članova mlađe dobne skupine. Stariju dobnu skupinu čine: Marin Bačelić, Toni Radak, Tanja D. Sakunova i Mate Bulat.

Mlađu dobnu skupinu čine četvrtaši Luka Milković, Mario Paškalin, Angelo Palinić, Gabriel Gerbec  te povremeno, ovisno o složenosti zadatka, im se pridruže prvaši, Stela Ćurak, Petar Gović, Antonio Cvetkoski, Luce Gović i Lovre Gović.

 

Tijekom tjedna jedanput, ali kad je natjecanje i više puta s učenicima rade učitelji: Višnja Šuperba, prof. matematike, Marina Nadoveza, dip.uč.r.n. i Ivana Križanac dipl.uč.r.n. 

Osim programiranja mBota krenuli smo i s grupom od 15 učenika kodirati Micro:bit-ove.

U ovom kutku web sjedišta naše škole, objavit ćemo sve zadatke s natjecanja CM Lige kao i rješenja te se nadamo da će nam se tijekom sljedeće godine pridružiti još više zainteresiranih učenika u našoj školi!

   

preskoči na navigaciju