preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
eTwinning škola

Dabar 2017.

Tražilica
Razredne stranice

 

Kalendar
« Rujan 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

 

 

 

   

    

      

 

 

vijesti
Utjecaj šećera na naš organizam
Sandra Lacić / datum: 2. 5. 2019. 17:45

 

Učenici sedmih i osmih razreda su koristeći istraživački pristup i uz suvremene nastavne metode  upoznali kakve štetne učinke na naše zdravlje ima pretjerana konzumacija šećera.

Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Zdrave prehrambene navike koje djeca steknu u ranom djetinjstvu utječu na odabir hrane i način prehrane i u kasnijem životnom razdoblju, a time i na zdravlje u odrasloj dobi. Moderni način prehrane i prerade namirnica doveo je do toga da u razvijenim europskim zemljama djeca konzumiraju previše dodanog šećera, koji čini od 16,5% do čak 25,6% dnevnog kalorijskog unosa. Dodani šećeri nisu samo prazne kalorije koje zauzimaju mjesto nutritivno bogatoj hrani, već mogu imati druge štetne učinke na organizam, a oni su ovisni o dozi.

 


[OPŠIRNIJE]26. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera
Sandra Lacić / datum: 12. 4. 2019. 09:22

                                   

26. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera s međunarodnim sudjelovanjem održan je od 9. do 12. travnja 2019. godine   u Šibeniku, u organizaciji Hrvatskog društva  kemijskih inženjera i tehnologa i  Hrvatskog kemijskog društva.

Znanstveno-organizacijski odbor skupa jednoglasno je odlučio da organizatori i domaćini sekcije Obrazovanje bude OŠ Brodarica. 12. travnja odvijale su se tri paralelne radionice za sudionike skupa podijeljene u tri skupine.


[OPŠIRNIJE]What's APPening in our School
Sandra Lacić / datum: 24. 3. 2019. 10:43

  

 

Od 18. do 22. ožujka 2019. bili smo domaćini našim europskim partnerima u sklopu projekta What's APPening in our Europe. Posjetili su nas učitelji iz: Sjeverne Irske, Slovenije, Češke, Italije i Finske te zajedno s našim učiteljima razmijenili iskustva učinkovite uporabe tableta u nastavi.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Učiteljsko vijeće 19. studenoga 2018.
Sandra Lacić / datum: 20. 11. 2018. 21:54

Izvješće o provedenim mobilnostima u sklopu projekta What's APPening in our Europe

 

Erasmus+ : Mobility in Slovenia 2018

/upload/os-brodarica/images/newsimg/679/File/Finland.pdf

https://app.bookcreator.com/books

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Problem solving – Iskustva i izazovi
Sandra Lacić / datum: 2. 7. 2018. 18:14

        

Kao tehnička podrška Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH u implementaciji cjelovite kurikularne reforme sudjelovali su učenici i djelatnici naše škole.

O iskustva i izazovima  s kojima se susreću provodeći  problemsku nastavu u ovom filmu iznijele su Ivana Križanac i učenici 2.a razreda  te Višnja Šuperba i Sandra Lacić s učenicima 6.a i 7.a razreda OŠ Brodarica.

Film možete pogledati na poveznici https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/12690 

 


[OPŠIRNIJE]Stvaraj, poštuj i poveži se, sigurnost na internetu počinje s tobom!
Sandra Lacić / datum: 6. 2. 2018. 23:36

6. veljače obilježava se Dan sigurnijeg interneta. U suradnji s Centrom za sigurniji internet, zajedno s ostalim školama u svijetu, taj događaj obilježili su i učenici 8.b razreda.

Prethodno su odradili dvije radionice, a danas su rješavali kviz čime su se pridružili onima koji stvaraju bolji i sigurniji internet.

 


[OPŠIRNIJE]Moj COOL laboratorij-nagrađeni projekt
Sandra Lacić / datum: 17. 9. 2017. 19:52

Projekt u kojem su sudjelovali učenici i učitelji naše škole, Moj COOL laboratorij, nagrađen je oznakom kvalitete. 

 

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Zvučno onečišćenje
Višnja Šuperba / datum: 27. 8. 2017. 17:23

eTwinning projekt Zvučno onečišćenje u kojemu su sudjelovali učenici sedmih i osmog razreda (šk.god. 2015./16.) proglašen je projektom mjeseca.

U ovom nacionalnom projektu sudjelovalo je oko 90 partnera iz osnovnih i srednjih škola. Cilj projekta bio je omogućiti učenicima da kroz iskustveno, neposredno i e-učenje uvide koliko su znanja iz prirodoslovnih područja korisna, životna i primjenjiva u njihovoj svakodnevnici.

http://etwinning.hr/hr/sadrzaj/virtualni-projekti/projekt-mjeseca/


[OPŠIRNIJE]Stručni skup za učitelje i nastavnike biologije i kemije
Sandra Lacić / datum: 21. 8. 2017. 17:23

Naša škola je bila domaćin Županijskog stručnog vijeća za učitelje i nastavnike biologije i kemije.

Skup je organiziran u tri tematska dijela tijekom kojih su dogovoreni kriteriji ocjenjivanja, mogućnosti rada s učenicima s posebnim potrebama te primjeri dobre prakse iz naše škole, a koji se odnose na uporabu alata Kahoot! i Spiral u nastavi biologije i kemije.


[OPŠIRNIJE]Primjena IKT-a za realizaciju projektnih aktivnosti
Sandra Lacić / datum: 7. 6. 2017. 18:02

Dodana vrijednost Erasmus+ projektima u našoj školi je mogućnost diseminacije aktivnosti i rezultata tijekom pružanje usluge stručno-savjetodavne podrške školama za primjenu IKT-a u nastavnom procesu u okviru projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (Pilot projekt)”, namjenjeno nastavnicima STEM područja (osnovne i srednje škole) i svim zainteresiranim sudionicima u projektu. Podršku školama pruža članica Erasmus+ tima kolegica mr.sc. Sandra Lacić prof. biologije i kemije. Tijekom radionica prisutan je različit broj sudionika koji se upoznaju s primjerima: dobre prakse iz naše škole, primjenom IKT za  realizaciju projektnih aktivnosti, timskog rada, korištenjem različitih IKT alata u nastavi te mogućnostima sudjelovanja u Erasmus+ projektima.(preuzeto http://osbrodarica.skole.hr/erasmus_projekti/what_s_appening_around_our_europe


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ i eTwinning projekti (primjeri dobre prakse)
Sandra Lacić / datum: 12. 1. 2017. 17:44

11. siječnja 2017. STEM Međužupanijski stručni skup za Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju "Interdisciplinarni pristup u nastavi prirodoslovlja"(oko 30 sudionika) i za Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju stručni skup je bio održan Splitu 10.1.2017.  (oko 40 sudionika). Predavanje "Erasmus+ i eTwinning  projekti "je održala  mr.sc.Sandra Lacić, prof. biologije i kemije (PREUZETO http://os-brodarica.skole.hr/erasmus_projekti/what_s_appening_around_our_europe )


[OPŠIRNIJE]Moj COOL laboratorij
Sandra Lacić Višnja Šuperba / datum: 12. 10. 2016. 13:53

I ove školske godine  nastavljamo s projektima na  eTwinning  platformi. Učenici 7. i 8. razreda sudjelovati će u projektu Moj COOL laboratorij.

 

Sve škole u projektu će povezati učenike i učitelje u zajedničkom radu te ih motivirati za učenje i podučavanje prirodoslovlja. Ovo je jednogodišnji međukurikularni projekt iz područja prirodoslovlja koji upoznaje učenike s inženjerstvom (izrada mjerne aparature), programiranjem te znanstvenim radom (mjerenja, obrada mjerenja, izrada znanstvenog rada). Učenici će izraditi aparaturu (malu meteorolšku postaju) na Arduino platformi, mjeriti temperature i vlažnost zraka, sakupljati kišnicu te odrediti količinu padalina i pH kišnice. Mjerenja će obraditi znanstvenom metodom te ih prikazati u web 2.0 alatima. Rezultate će također usporediti s Državnim Hidrometeorološkim Zavodom (DHMZ). Nakon obrade rezultata učenici će izraditi plakate svog istraživačkog rada te ćemo proglasiti najbolji plakat.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz kemije 2016.
Sandra Lacić / datum: 22. 4. 2016. 20:28

Državno natjecanje iz kemije održalo se od 18. do 21. travnja 2016. godine u Đurđevcu. Gimnazija dr. Ivana Kranjčevića bila je domaćin natjecanja na kojemu je sudjelovalo oko 107 učenika, njihovih mentora, nastavnika kemije iz srednjih i osnovnih škola.

Šibensko-kninsku županiju, u kategoriji učenika osmih razreda, predstavljala je naša učenica Franka Sunjka. Bravo Franka!

 


[OPŠIRNIJE]Stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije
Sandra Lacić / datum: 21. 4. 2014. 10:29

    

 

U  vremenu od 14. - 16. travnja 2014. u Zadru je održan državni stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije na kojem je bilo oko 300 sudionika. Tema skupa bio je Građanski odgoj i održivi razvoj. U dijelu skupa gdje su prezentirani primjeri dobre prakse Ana Perak  je izlagala na temu Geografija u Comenius projektu Travelling stories, a Sandra Lacić o Primjeni prirodoznanstvene metode u početnoj nastavi prirodoslovlja.


[OPŠIRNIJE]Mirisna kemija
Sandra Lacić / datum: 8. 4. 2014. 17:36

                     

 

Ana, Luka i Antonio, učenici 8. b razreda,  vole raditi u laboratoriju. Izvode oni različite pokuse, ali ovog proljeća odlučili su raditi sapune i kreme. Dio potrebnog pribora i materijala dobili su od Zadruge, a pomogli su im i šestaši.

Pogledajte kako...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju